HockeyNews
PLUS

Victor om chocken: "Barnen skrek, domare grät"

(29672) Johnson-Victor
Bildbyrån

Publicerad: 31 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Det svenska hockeyproffset Victor Björkung var med på isen när Adam Johnson dog.
Nu berättar han om den fruktansvärda tragedin.
– Det är det sjukaste jag varit med om. Jag ligger sömnlös och vaknar och har panik. Vanliga saker i vardagen blir tuffa, säger Victor Björkung till Aftonbladet.

I lördags kväll träffades Adam Johnson av en skridsko över halsen i matchen mellan Nottingham Panthers och Sheffield Steelers. Beskedet om hans död kom i söndags morse.

Tidigare hade Adam Johnson spelat i Malmö Redhawks.

Men han hade också en svensk lagkamrat med sig ute på isen.

Nu berättar Nottinghams Victor Björkung om chocken och sorgen:
– Det är det mest traumatiserande jag sett i hela mitt liv. Att vara på isen när en kompis som jag håller nära dör på det sättet. Det är fruktansvärt. Det gick så jävla fort. Jag var ett fåtal meter ifrån honom och jag har många minnesluckor, men jag har fått berättat för mig att jag lirade upp pucken till honom på vänsterkanten och sedan tar det några sekunder innan... ja, alla vet vad som händer efter det, säger Victor Björkung till Expressen.

Efter olyckan bildade Victor och de övriga spelarna en mur runt Adam när vårdpersonal var inne på isen.
– Vi stod som en human shield för att publiken inte skulle se något. Barnen skrek på läktaren, domare grät, spelare kramade om varandra. Jag börjar storböla när minnesbilderna kommer upp, berättar Victor Björkung för Aftonbladet.

Det har förekommit anklagande kommentarer mot motståndarspelare i situationen, men Björkung ger allt stöd:

– Jag försöker förstå situationen och jag har skickat sms till Matt Petgrave som var delaktig. Han har fått en storm utan dess like emot sig. Det känns som så onödigt hat. Så jävla lågt att jag blir illamående. Det finns inte på världskartan att någon skulle göra det här med mening.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)