USA lekte hem premiären mot Kina – nu väntar toppmatch mot Kanada

(22245) USA-Kina

Publicerad: 10 februari 2022

Kina hade ingen chans mot ett bra spelande USA. Efter en blev förstaperiod vaknade amerikanerna till och vann tillslut matchen med 8–0.

USA–Kina i OS. Giganska nationer mot varandra. Dock inte i ishockey.

Efter en halvdan första period där USA gick av isen med en 1–0 ledning mot hemmanationen vaknade man till på riktigt i mellanakten.

USA vann andra perioden med 3–0 och spelade stundtals en mycket underhållande hockey. Man smällde på, kom på många avslut och framförallt gjorde man många mål.

Jänkarna fortsatte att ösa på i tredje perioden och gav aldrig kineserna någon chans att ens komma till anfall. Sean Farrell blev matchhjälte med sina tre mål.

Tuffare blir det för USA på lördag då man möter antagonisten Kanada i gruppens andra match.

Kina tar emot Tyskland.

USA–Kina 7–0 (1–0, 3–0, 4–0)
Mål, USA: Sean Farrell 3, Brendan Brisson, Noah Cates, Brian O´Niell, Ben Meyers, Matthew Beniers,
Skott: 55–29(16–11, 17–6, 22–12)