HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Fylleriförseelse vid U-17-turnering

U17
Magnus Andersson/Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2024

FacebookXWhatsApp

Under förra veckan spelades en U17-turnering i Tranås, där bland annat Finland deltog. Enligt Tranås Tidning uppstod en händelse kring finländarna där Svenska ishockeyförbundet var tvunget att agera.

Tranås Tidning skriver att ledare från Finlands lag ska ha deltagit på en ”fyllerunda”, och att de på vägen hem till sitt hotell ska ha spytt ner bussen.

Svenska ishockeyförbundet tävlingschef, Magnus Mårtensson säger följande till tidningen:

– Exakt vad som har hänt och hur, det har vi tagit med det finländska hockeyförbundet. Det har hänt saker som inte är i enlighet med vår värdegrund, säger han till Tranås Tidning.

Oacceptabel situation

Oavsett om Mårtensson inte exakt vill beskriva situationen, så säger han till tidningen att det som skett är oacceptabelt och att det förts diskussion med finska förbundet.

– De är ansvariga för sina lag och ledare. Det är alltid en fråga för dem. Sedan är vi turneringsarrangör och har ett ansvar i det, säger Mårtensson och fortsätter:

– Det är oacceptabelt att man beter sig på det här sättet. Det har vi också förklarat för det finska hockeyförbundet, säger Mårtensson till Tranås Tidning.

Sportbladet har varit i kontakt med Mikael Kotkaniemi som är tränare för Finland, och han nämner att han inte vet om uppgifterna och säger att det inte är något som skett till tidningen.

Kimmo Oikarinen som är GM för finska ungdomslandslagen pratar kring händelsen till Iltalehti. Han säger till tidningen att Svenska ishockeyförbundet hörde av sig om en situation som handlade om opassande beteende.

– Det är helt förkastligt inom barnidrotten, i varje sport, säger Oikarinen till Iltalehti kring konsumering av alkohol.

Han säger även till tidningen att en anmälan planeras.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)