HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Bäckström på skadelistan – men inte skadad

(21370) Nicklas Bäckström
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 25 april 2024

FacebookXWhatsApp

Nicklas Bäckström är uppsatt på skadelistan i Washington Capitals.
Men är han verkligen skadad? Radiosporten kommer nu med uppgifter om annat.
– Det ska vara en stor schism med coachen i Washington, säger Magnus Wahlman i det senaste avsnittet av Radiosporten Hockey.

Den 37-årige centern Nicklas Bäckström har bara spelat åtta matcher för Washington Capitals i NHL den här säsongen och har inte spelat sedan oktober. Enligt NHL-klubben är det en skada som håller honom borta från spel.

Men nu kommer uppgifter om att det är andra anledningar som ligger bakom att han inte spelar. Det är i det senaste avsnittet av Radiosporten Hockey som Magnus Wahlman avslöjar att den 37-årige centern Nicklas Bäckström är uppsatt på skadelistan i Washington – utan att vara skadad.

– Vi har hört, från flera av varandra oberoende källor, att Nicklas Bäckström inte är skadad som det har kommunicerats ut från Washington Capitals. Det ska vara en stor schism med coachen i Washington, säger han i avsnittet.

– Det låter konstigt när man hör det första gången så här. Bäckström gjorde en ganska rejäl höftoperation men var superbra efter den. Det kändes som att han var 22 igen. De här ryktena, det är inte bara från en person. När man hört det fyra-fem gånger... ja det kanske är så, fyller experten Per Svartvadet i.

Nicklas Bäckström genomförde en stor höftoperation inför förra säsongen och kom sedan tillbaka och spelade 39 matcher. Den här säsongen har det endast blivit en poäng på de åtta matcherna han spelat.

Radiosporten har varit i kontakt med Nicklas Bäckström som tillbakavisar uppgifterna.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)