HockeyNews
PLUS

Tvärvändningen för Sandström – skrev på i Finland hamnar i USA

(19936) Felix Sandström/HV71
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 9 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Den förre HV71- och Brynäsmålvakten Felix Sandström skrev på ett ettårskontrakt med TPS i Finland i måndags.

På tisdagen ändrades planerna.

Felix Sandström kommer inte att åka till TPS och spela för Åboklubben kommande säsongen, trots ett färskt ettårskontrakt med klubben som blev officiellt så sent som i måndags.


NHL-klubben Philadelphia Flyers kontrade med att erbjuda 24-årige Sandström ett nytt ettårskontrakt och nästa säsong fortsätter istället den Brynässkolade målvakten i Philadelphias organisation och väntas spela för farmarlaget Lehigh Valley. Det nya tvåvägskontraktet ger honom 6,2 miljoner kronor i NHL och 830 000 kronor i farmarligan.


Inget TPS för förre HV71-målvakten Felix Sandström. Istället fortsätter han i Philadelphias organisation. Foto: Bildbyrån.


– Vi har haft pågående samtal med Felix och om möjligheterna. Det viktigaste, han spelade väldigt bra mot slutet av säsongen, säger Philadelphias general manager Chuck Fletcher i måndags, enligt NBC .


För många i och runt Philadelphias organisation var det en överraskning när Sandström bestämde sig för att lämna USA där han spelade elva matcher för Lehigh Valley Phantoms i AHL och hade en räddningsprocent på 90,3.


– Det viktigaste för honom är att säkerställa att han får en förstemålvakts istid och han gör allt han kan för att fortsätta sin utveckling. Den senaste månaden var ett stort steg framåt för honom. Vi kommer att fortsätta prata och sed vad den rätta lösningen är för honom.


LÄS MERBrynäs blir av med förstemålvakten till NHL – så agerar klubben nu


I Philadelphia blir han klubbkamrat med Brynäs kvalhjälte från i våras, VM-målvakten Samuel Ersson, som skrev på ett treårigt rookiekontrakt förra veckan.


Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!