Tre mål på tre (!) minuter – Skellefteå vann

4 - 3
(3-1, 0-1, 0-1)
Linköping HC

Publicerad: 22 mars 2024

Skellefteå fick en drömstart i den första kvartsfinalen mot Linköping på hemmaplan. Men efter 60 spelade minuter var det lika läge. I förlängningen avgjorde Filip Sandberg för hemmalaget.

Det blev en händelserik matchinledning mellan Skellefteå och Linköping i norr. Efter 15 sekunder fick Ty Rattie en bjudning, men Skellefteå stod upp och 18 sekunder senare kunde Elias Salomonsson spräcka nollan för Skellefteå.

Knappt två minuter senare ökar Dylan Sikura på Skellefteås ledning till 2-0.

Hemmalaget var inte färdiga där. 03:06 skjuter Rickard Hugg in 3-0 till Skellefteå och Jesper Myrenberg har tvingats se tre puckar gå över mållinjen på mindre än tre minuter.

LHC kämpar

Linköping reducerar 09.30, signerat Sebastian Strandberg.

– Det är individuella misstag, de är sylvassa när de får lägena så det var en tuff start på slutspelet. Vi kan inte sluta spela, matchen är lång. Vi gnuggar oss in. Vi måste hålla oss lugna och gå tillbaka till vårt spel. Det är en lång match och vi måste investera för matchserien, LHC-målskytten till TV4 Play efter den första perioden.

25 sekunder in i mittperioden reducerar Linköping igen, denna gången genom Linus Hultström.

Chockar hemmalaget

Linköping skapar studtals problem för Skellefteå och i slutet av den tredje perioden gör Broc Little 3-3 i powerplay efter att Jonathan Johnson dragit på sig en utvisning för hooking.

I förlängningen avgjorde Filip Sandberg och Skellefteå leder matchserien med 1-0.

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!