Tre Kronor nollat – igen

Malte Strömwall, Tre Kronor

Publicerad: 24 april 2024

Sverige fick en bra start i matcherna mot Finland, men sedan gick det utför. Finnkampen är färdigspelad och Tre Kronor får se sig besegrade i tre av fyra matcher.

Det var ett betydligt piggare Sverige jämfört med igår som inledde Finnkampens sista rond. Den första perioden blev mållös och skotten skrevs till 5-4, fördel Sverige. Jonathan Lekkerimäki stod för en fin genomåkning, men det ville sig inte hela vägen.

Sverige hade möjligheten att spräcka nollan i spel fem mot tre, i början av den andra perioden. Men Finland städade bort det numerära underläget utan större problem och kunde senare istället ta ledningen, signerat Hannes Björninen. Med knappt fem minuter kvar ökade finländarna på sin ledning via Markus Nurmi.

– Vi måste göra mål på de chanserna vi har, sa Marcus Sörensen inför den tredje perioden.

Finland hann göra sitt tredje mål innan slutsignalen hördes. Målet gjordes i öppen kasse.

Hallams förändringar

Sam Hallam hade gjort ett par ändringar inför matchen. Pontus Andreasson som var petad senast gick in i en kedja tillsammans med Malte Strömwall och Andreas Wingerli. Victor Ejdsell, uppsatt som extraforward i gårdagens match, bildade en kedja tillsammans Joakim Nygård och Christoffer Ehn.

Förbundskaptenen valde att ta ut 14 forwards och därav fick både Oscar Lang och Leon Bristedt agera extraforwards. Jonathan Myrenberg var inte med i Finnkampens sista laguppställning.