HockeyNews
PLUS

Tre Kronor förstärker coachstaben inför VM

Josef Boumedienne
Bildbyrån

Publicerad: 22 april 2024

FacebookXWhatsApp

Sam Hallam får förstärkning i båset inför VM.

Josef Boumedienne tar plats i Tre Kronors coachteam under VM som spelas i Tjeckien. Boumedienne, till vardags i Columbus Blue Jackets, kommer att vara på plats i Linköping när Sverige ska spela andra halvan av Finnkampen.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att ansluta till ledarstaben för den här VM-turneringen. Jag känner Sam, Stefan och Nicklas bra från VM förra året och det ska bli kul att få jobba tillsammans med dem igen, säger Josef Boumedienne till förbundets hemsida.

De följer med till VM

Boumedienne kommer att agera assisterande förbundskapten med Stefan Klockare och Nicklas Rahm. Boumedienne var med under fjolårets VM, då i en roll som assisterande general manager.

– Jättekul att Josef kommer vara med oss i coachteamet den här VM-turneringen. Dels så har han erfarenhet av hur vi jobbar från förra årets VM, dels så har han stor erfarenhet från jobbet han har gjort i Columbus det senaste decenniet. Med Josef in i gänget så får vi ytterligare en person som kan jobba nära spelarna med feedback och ger ytterligare ett taktiskt perspektiv, säger Sam Hallam, förbundskapten för Tre Kronor.

Tre Kronors coachstab under VM

Sam Hallam, förbundskapten
Stefan Klockare, assisterande förbundskapten
Nicklas Rahm, assisterande förbundskapten
Josef Boumedienne, assisterande förbundskapten
Anthon Hansson, målvaktstränare och analytiker
Adam Almqvist, video- och scoutingcoach

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)