HockeyNews
PLUS

Tre finska stjärnor lämnar KHL – två av dem söker ny klubb

(24043) Aaltonen Metsola Jokipakka
Bildbyrån

Publicerad: 20 juni 2022

FacebookXWhatsApp
Tre finska stjärnor lämnar den ryska KHL-klubben Avtomobilist Jekaterinburg.
Nu är två av dem på jakt efter andra klubbar att spela för.

Det är OS-guldvinnaren Miro Aaltonen, stjärnmålvakten Juha Metsola och den NHL-meriterade backen Jyrki Jokipakka som har kommit överens med KHL-klubben Avtomobilist att bryta kontraktet. Enligt uppgift ska de ha skrivit på för Jekaterinburgsklubben före den 24 februari då Ryssland invaderade Ukraina. Nu vill trion inte tillbaka till Ryssland.


Avtomobilist berättade den 1 maj att de hade skrivit kontrakt med Jyrki Jokipakka och Miro Aaltonen, men en process om att bryta avtalet ska ha pågått sedan tiden för den ryska invasionen.


LÄS MERMålvakten lämnar Nordamerika – klar för spel i SHL: "Stor erfarenhet"


Juha Metsola har ryktats vara aktuell för Kloten och på måndagseftermiddagen presenterades han av den schweiziska nykomlingen. Metsola har skrivit på för kommande säsong, enligt Klotens hemsida, och blir därmed den fjärde importspelaren i klubben.


Jyrki Jokipakka kan enligt Iltalehti vara på väg tillbaka till den finska ligan. Miro Aaltonen står på önskelistor hos klubbar i flera europeiska ligor. Enligt Iltalehti är det troligt att det blir spel i Schweiz för Aaltonen som var med och vann OS-guld med Finland i februari.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!