HockeyNews
PLUS

Svenskklubben kickar coachen

(495) Johannes Salmonsson
Peter Holgersson/Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2017

FacebookXWhatsApp

Den tyska DEL-jumbon Iserlohn gör sig av med den finländske tränaren Jari Pasanen efter elva omgångar. I klubben spelar tre svenska före detta SHL-lirare.

Iserlohn har gått till slutspel tre år i rad med finländaren Jari Pasanen, 53, som huvudtränare. Men hösten har inte varit någon höjdare för "tupparna" från Iserlohn. Laget ligger sist efter elva omgångar och det har bara blivit tio poäng.

På tisdagen meddelade Iserlohn på sin hemsida att Pasanen får gå. I laget finns backen Johan Larsson (före detta Färjestad och HV71) och Johannes Salmonsson (före detta Djurgården, Rögle, Brynäs, AIK och Linköping). Och i förra veckan värvades den förre Djurgårds- och Brynäsbacken Oscar Eklund, som bara hann spela två DEL-matcher i Iserlohn innan Pasanen fick kicken.

– Det är inte på grund av tabellplaceringen utan bristen på taktisk utveckling av laget, säger vd:n Wolfgang Brück till klubbens hemsida.

Beslutet har tagits i samråd med sportchefen Karsten Mende.

– Vi tackar Jari för hans arbete de senaste åren, hans professionalism och hans engagemang. Han kommer även i framtiden att ses som en av vår klubbs mest framgångsrika tränare och spelare, säger Mende till Iserlohns hemsida.

Assisterande tränaren Jamie Bartman ersätter tills vidare Jari Pasanen medan samtal med andra tränarkandidater pågår. Johannes Salmonsson, 31, bytte till Iserlohn den här säsongen efter två år i Köln. På elva matcher har han gjort ett mål och fyra assist.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!