HockeyNews
PLUS

Svenskforwarden utnyttjar klausul och lämnar Finland – klubben bekräftar

(4150) Max Görtz/Malmö Redhawks
Bildbyrån

Publicerad: 3 april 2023

FacebookXWhatsApp
Den före detta SHL-forwarden Max Görtz utnyttjar en utlandsklausul i sitt kontrakt med finska Kalpa.
Nu lämnar han klubben.

Det blev bara en säsong i Kalpa i den finländska staden Kuopio för skånske Max Görtz. Den 30-årige högerskytten gjorde 27 poäng (11 mål, 16 assist) på 47 matcher.

– Vi fick vad vi förväntade oss av honom på isen. Naturligtvis hade vi velat behålla Max här även nästa säsong, men vi förstår också att han ville fortsätta spela utanför Finlands gränser, säger Kalpas sportchef Anssi Laine till klubbens hemsida.

LÄS MERBekräftat: "Pajen" tar över sportchefsjobbet i AIK – som får ekonomisk boost

Görtz kom till Kalpa efter två säsonger i den tyska ligan DEL hos Schwenningen och Wolfsburg. I SHL har han spelat för Malmö, Färjestad och Frölunda. På 279 SHL-matcher har skåningen från Höör gjort 115 poäng (61 mål, 54 assist).

Och nu återvänder han till tyska Schwenningen.

– Jag älskade att spela för den här klubben för ett år sedan, så jag är glad att jag har möjligheten att spela för Wild Wings igen. Det var och är fortfarande en av de bästa platserna i hela min karriär. Jag och min fästmö trivs väldigt bra här och det är fantastiskt att träffa en grupp bekanta ansikten och vänner. För att inte tala om fansen – de är fantastiska här, säger Görtz till Schwenningens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!