HockeyNews
PLUS

Svenske mästaren har avlidit – blev 49 år

(31895) Göran Hermansson
Bildbyrån

Publicerad: 5 februari 2024

FacebookXWhatsApp
Svenske mästaren Göran Hermansson är död.
Centern som vann SM-guld med Brynäs och spelade upp Leksand i SHL blev 49 år.

Göran Hermansson med Falu IF som moderklubb har avlidit i sviterna efter cancer.

Han debuterade i elitserien (SHL) 1996/1997 för Djurgården och spelade även i landets bästa liga för Brynäs, Björklöven och Leksand.

Han blev svensk mästare med Brynäs 1999. Och hans sista säsong som spelare i svensk topphockey var under NHL-lockouten 2004/2005 då han var med om att spela upp ett stjärnfyllt Leksand till SHL.

Sedan gick flyttlasset till Norge där han spelade hela sex säsonger i Sparta Sarpsborg och han blev även norsk mästare med klubben 2011.

– Av alla spelare jag har spelat och tränat med genom åren sticker Göran Hermansson ut som en som verkligen var komplett. En underbar person, familjefar och lagkamrat. Han gav lika mycket av sig själv när han kom hit som en av lagets stjärnor som han gjorde när han avslutade sin karriär i Sparta som en fjärdekedja-spelare. Göran gav allt för samhället, oavsett vad, säger säger Sparta Sarpsborgs huvudtränare Sjur Robert Nilsen till Sarpsborg Arbeiderblad.

LÄS MERLeksandprofilen ställd åt sidan – Challe förklarar

Nilsen, som har varit tränare för Leksand, fortsätter:

– Det här är fruktansvärt tungt. Alla vi i Sparta – och i hockeyfamiljen i stort – sänder våra varmaste kondoleanser till Görans familj.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)