HockeyNews
PLUS

Svenskarna tackas av i KHL – framtiden osäker för spelarna

(27816) Johan Mattsson-Robin Press
(c) photo.khl.ru Yury Kuzmin/Anton Basanayev (montage)

Publicerad: 1 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Ett par av de svenska spelare som spelat i KHL tackas nu av efter säsongen.
Nu är frågan vad som händer med de tidigare SHL-spelarna.

Den gångna säsongen har sex svenska utespelare, där Adam Almquist lämnade under säsongens gång för spel i Schweiz, och två svenska målvakter spelat i KHL. Ett par av dessa, Fredrik Claesson och Jakob Lilja, har kontrakt över kommande säsong, men där det i Liljas fall pratas om att hans kontrakt kommer brytas. Forwarden var inför säsongen öppen med att han ville bryta sitt kontrakt med Dynamo Moskva efter att det ryska kriget mot Ukraina inletts, något som inte skedde då klubben i slutändan inte gick med på det och Lilja inte hade råd att köpa ut sig själv från kontraktet.

Bland de tre som har utgående kontrakt, Adam Reideborn, Johan Mattsson och Robin Press, har nu två av dem tackats av av sina respektive klubbar.

Backen Press stod för 42 poäng på 64 matcher för Severstal och sägs nu jagas av ett gäng andra KHL-klubbar efter sin poängstarka säsong. Även målvakten Johan Mattsson, som spelade för Avtomobilist den gångna säsongen, har tackats av i dagarna och för duon återstår det nu att se vad som händer framöver.

Även Viktor Svedberg, som numer representerar Kazakstan på landslagsnivå, har lämnat sin klubb.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!