HockeyNews
PLUS

Svensk ishockey inför juniorserier på flicksidan: "Tar nästa steg"

(26927) Damjuniorer
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 8 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Från och med nästa säsong startas juniorserier på flicksidan upp.
Det meddelade förbundet under onsdagen.
– Vi tar nästa steg och vi gör det tillsammans med hela hockeyfamiljen, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Från och med nästa säsong kan flickor födda 2005–2009 se fram emot spel i nyuppstartade juniorserier för flickor, som ett led i den dam- och flicksatsning som Svenska Ishockeyförbundet driver.

Satsningens mål är att få en bättre utveckling på flick- och damishockeyn. Och det är alltså som ett led i den satsningen som det nu införs juniorserier på flicksidan.

Juniorserierna kommer startas upp i samtliga fyra regioner, det vill säga norr, syd, öst och väst, där resultaten i de regionala serierna kommer att ligga till grund för kvalificering till ett nationellt slutspel.

– Spelarantalet finns på plats, nu tar vi nästa steg för att sätta strukturerna för det. Det är viktigt att ha ett gemensamt mål, men också att göra rätt sak i rätt tid så att vi kommer dit, säger Sara Ridderlund, verksamhetsutvecklare för dam- och flickfrågor på ishockeyförbundet.

Under de senaste säsongerna har en testserie genomförts i region Öst.

– Det vi har sett i Region Öst är att de har en högre snittålder i sina seniorlag den här säsongen. Genom att erbjuda ytterligare ett utvecklingssteg och inte stressa systemet är vår förhoppning att fler spelare ska stanna kvar i sporten längre, men också att ge en bättre utbildning, säger Ridderlund.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)