HockeyNews
PLUS

Stjärncentern klar för SHL: ”Otroligt glad”

(31669) Dennis Rasmussen
Bildbyrån

Publicerad: 6 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Stjärncentern Dennis Rasmussen vänder hem till Sverige igen.
På måndagen presenterades han av Växjö.
– Jag är otroligt glad över att vara tillbaka, säger centern på klubbens hemsida.

Dennis Rasmussen var med och tog SM-guld med Växjö 2018 och lämnade sedan för utlandsspel. Efter tre säsonger i ryska Mettalurg Magnitogorsk och tre säsonger i schweiziska Davos vänder han nu hem till Sverige igen.

På måndagen presenterade Växjö den 33-årige centern på ett treårskontrakt.

– Jag är otroligt glad över att vara tillbaka i Växjö Lakers. För mig känns det lite grann som att komma hem. Både staden och klubben har till stor del format mig till den människa och spelare jag är idag.

– Jag har alltid hoppats på att få komma tillbaka och jag är otroligt laddad på att spela inför fansen i Vida Arena igen, säger Rasmussen i en en kommentar på klubbens hemsida.

Den gångna säsongen blev det 28 poäng på 46 matcher i den schweiziska ligan. Växjös sportchef Henrik Evertsson ser fram emot att få hem den Tre Kronor-meriterade stjärncentern igen.

– Att ha Dennis tillbaka i organisationen känns givetvis mycket bra. Vi hade förmånen att skola in Dennis i elithockeyn, nu får vi tillbaka en erfaren, solid spelare som kan göra nytta för sitt lag inom alla sportens delar, säger sportchef Henrik Evertsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!