HockeyNews
PLUS

Stjärnan efter fina grundserien: "Supertaggad"

Elias Pettersson
Bob Frid/Bildbyrån

Publicerad: 22 april 2024

FacebookXWhatsApp

Elias Petterssons andra slutspel. Men det första inför fans. Den svenska stjärnan berättar om den gångna grundserien och tankarna kring NHL-slutspelet i en intervju med Sportsnet och sportjournalisten Elliotte Friedman.

Elias Petterssons Vancouver Canucks hade en fin grundserie och slutade etta i sin division (pacific). Totalt kom laget sexa i hela ligan med 109 poäng. Nu är slutspelet igång och det är andra gången Pettersson går in i slutspel med Canucks. Men denna gången är annorlunda från första, som var under pandemin.

Elliotte Friedman, som jobbar för Sportsnet har suttit sig ned och pratat med Pettersson. Där diskuterar de bland annat grundserien som var en succé för laget.

– Coacherna har gjort en bra spelplan och hur vi vill spela som lag. De kräver hårt arbete från oss spelare och sätter en hög standard. Du som spelare vet vad som väntas från coacherna, och det är hårt arbete, säger Pettersson i intervjun med Sportsnet.

I intervjun säger han att familjen är på plats under slutspelet, och att det handlar om runt 18-20 personer de två första matcherna.

"Jag vill vinna, och jag känner att vi kan göra det här"

Förra säsongen gjorde svensken hela 102 poäng på 80 matcher i grundserien. Denna säsongen fortsatte den fina produktionen och det blev 89 poäng på 82 matcher.

När Friedman frågar om detta är hans bästa säsong svarar han nej, trots att det gått såpass bra för laget, som inte kom till slutspel förra året.

– Nej jag skulle inte säga det. Förmodligen var förra säsongen min bästa hittills, men lyckligtvis är denna säsongen inte över, säger Pettersson och fortsätter:

– Detta är första gången för mig i mina år i Canucks som vi haft ett riktigt bra lag. Jag vill vinna, och jag känner att vi kan göra det här. Jag tror på vad vi kan göra här och i framtiden, säger han till Sportsnet.

Angående slutspelet

– Jag är super exalterad. Det är inte mitt första slutspel, men det är första inför fans. Jag har hört alla berättelser kring hur denna staden förvandlas under slutspel, så jag är supertaggad, avslutar Pettersson i Sportnets intervju.

Pettersson & Co spelade första matchen i rond ett mot Nashville under natten. Då blev det vinst med 4-2.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)