(27996) Danmark

Publicerad: 13 maj 2023

Bara timmar före nedsläpp blev han spelklar.

Väl på isen gjorde Nikolaj Ehlers lite som han ville.

Två mål blev det från 27-åringen i Danmarks 3–1-seger över Ungern i VM-premiären.

Tre Kronors gruppspelsmoståndare Danmark inledde VM med match mot Ungern. Om Winnipeg-stjärnan Nikolaj Ehlers skulle komma till spel var länge oklart men några timmar före nedsläpp meddelade danska förbundet att försäkringsförfrågan var löst och att han kunde starta på isen.

Väl där gjorde han inte de rödvita besvikna. 15:55 in i den första perioden, i danskt powerplay, serverade Nicklas Jensen en passning till Ehlers som kunde sätta pucken. I mitten av andra perioden fick Danmark chansen i ett nytt numerärt överläge och då visade Ehlers klass på nytt med ett handledsskott ovanför målvaktens benskydd.

Tidigt i den tredje perioden kom en ungersk reducering vilket fick Danmark att börja darra – rejält. Ungrarna radade upp kvitteringslägen och Frölunda-målvakten Frederik Dichow tvingades till flertalet parader. Men mitt i den ungerska pressen stack Danmark emellan i en kontring. Morten Poulsen hittade nätet – ett mål som tog udden av Ungerns kvitteringsjakt.

Danmark vann VM-premiären med 3–1. I morgon väntar Frankrike.

Ungern – Danmark 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)