HockeyNews
PLUS

SM-guldvinnaren Jonas Holös, 35, slutar: "Ett beslut som har vuxit fram"

(28612) Jonas Holös
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 4 augusti 2023

FacebookXWhatsApp
SHL-profilen Jonas Holös, 35, tackar för sig.
Den norske landslagsbacken avslutar hockeykarriären.

Redan 2009 var Jonas Holös med och vann SM-guld med Färjestad. Han har gjort fyra säsonger i Karlstadsklubben, men i SHL har han också spelat för både Växjö och Linköping.

Den snart 36-årige backen flyttade hem till Sparta Sarpsborg inför förra säsongen, men kom aldrig till spel på grund av skador. Holös har två år kvar på sitt kontrakt med klubben, men kommer inte att kunna spela mer.

”Det är synd att Jonas har blivit tvungen att lägga hockeyutrustningen på hyllan då vi alla hade hoppats få se honom tillbaka i Sparta-dräkten efter en fantastisk karriär utomlands bland annat i SHL, KHL, NL, DEL och NHL och lång och trogen tjänst för landslaget där han de sista säsongerna också var kapten”, skriver Sparta Sarpsborg på sin hemsida.

Klubben vill ha in Holös i en roll och jobbar för att få till en ekonomisk lösning.

LÄS MERHolös lämnar SHL – här är nya klubben: "Fick en väldigt bra känsla"

Det är på grund av en knäskada som han tvingas sluta.

– Det är ett beslut som har vuxit fram över tid efter det att jag blev skadad. Jag har försökt att träna upp mig många gånger och man känner att det går bättre och bättre men så fort intensiteten skruvas upp och jag tränar för att spela matcher har jag fått problem, säger Holös till Sarpsborg Arbeiderblad.

Jonas Holös har under sina åtta säsonger i SHL för Färjestad, Växjö och LHC spelat 393 matcher och gjort 117 poäng (38 mål, 79 assist). Han har spelat 15 VM för Norge.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)