HockeyNews
PLUS

Slovakiska fynd I ettanklubben: “Glad att vi sajnade honom”

(2955) Mall hockeyettan
Bildbyrån

Publicerad: 6 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Martin Krempasky och Kristian Ferletak. Kom ihåg namnen. Just nu är duon i Malungs ägo i Hockeyettan, men inom en snar framtid kan de finnas högre upp i seriesystemet i Sverige.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Malung för en tämligen blygsam tillvaro I Hockeyettan västra och kan jobba under radarn i Dalarna. De senaste säsongerna har man, genom kontakter, knutit till sig slovakiska spelare. Inför den här säsongen plockade man in backen Martin Krempasky, 21, och forwarden Kristian Ferletak på tryout.  Två spelare som hade juniorlandslagsmeriter från hemlandet.

Men det tog inte lång tid innan tränaren Göran Tärnlund hade bestämt sig för att skriva permanenta kontrakt med duon.

–Martin, backen, har inte varit utanför landet och spelat innan. Vi ville känna på honom lite. Men han visade direkt att det finns potential. Han är lite oskolad i försvarsspelet, men det är en stor och stabil back. Vi kände ganska snabbt att om vi inte skulle sajna honom snabbt så skulle klubbar högre upp hugga. Jag tror att han redan nu skulle klara sig helt okej på allsvensk nivå. Jag är glad att vi sajnade honom, säger Tärnlund.

Även 23-årige Kristian Ferletak, som har erfarenhet från spel I Kanada och Frankrike, har inlett sin Sverigevistelse helt okej. Fem poäng (3+2) på sex matcher är facit hittills för finliraren.

    – Han är riktigt vass. En teknisk lirare som kommer in i det mer och mer och vet vad han ska göra. Det finns dock lite att slipa på I andra änden av isen om man säger så.

Det är agenten Louis Liesch, som Göran Tärnlund kom I kontakt med under hans tid I Luleås J20-lag, som ligger bakom att slovakerna har hamnat I just Malung.

– Ja, han har haft en del spelare I Luleå, bland annat Dean Kukan, Christian Jaros och Peter Cehlarik som numera är NHL-spelare. Vi lärde känna varandra, och på den vägen är det. Han har slovaker utplacerade I hela landet, säger Tärnlund och skrattar till.

– Han frågade om vi behövde spelare, och jag sa, absolut. Men han visste vad som gällde. Han gick I god tro för de här två spelarna.

Kan de bli aktuellt med fler slovaker I höst?

– Det är faktiskt ett antal spelare som har hört av sig (skratt). Vi har en stor och bred trupp, så det är inte aktuellt I dagsläget, säger Göran Tärnlund.

Malung har skrapat ihop fem poäng på sex matcher och återfinns på plats tio I tabellen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!