HockeyNews
PLUS

Skadeläget ljusnar i Djurgården – då ser de ut att vara spelklara

(9640) Joakim Eriksson/Henrik Eriksson/Niklas Svedberg
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 28 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Henrik Eriksson kommer att göra comeback i Djurgården flera veckor tidigare än beräknat.
Patrik Berglund närmar sig sin debut och nu börjar även målvaktsvärvningen Niklas Svedberg närma sig spel.

SHL presenteras av ATG Sport

SM-finalisterna Djurgården har fått se sin stjärnvärvning Patrik Berglund börja träna med laget den här veckan. På grund av ryggproblem och en halsfluss ligger den hemvändande NHL-forwarden tre veckor efter i isträningen.

Axelopererade Henrik Eriksson, som inte har spelat i SHL sedan den 28 februari, är däremot flera veckor före tidsschemat och väntas kunna göra comeback antingen mot Tychy i CHL-premiären på fredag eller i mötet med Vienna Capitals i Österrike på söndag.


Även målvaktsvärvningen från Timrå, välmeriterade Niklas Svedberg, börjar närma sig matchformen efter en benskada.

– Det finns väl förhoppningar om att (Patrik) Berglund och Henke (Eriksson) spelar någonting i helgen. Det är inte givet att de spelar båda matcherna. Och att Svedberg gör debut nästa helg. Så är väl prognosen, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.

Patrik Berglund kämpar hårt för att kunna bli spelklar för Djurgården redan till helgen. Det ser ut att gå. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.

För Niklas Svedbergs del ser det ut att kunna innebära match hemma i CHL mot Vienna Capitals fredagen den 6 september.

LÄS MER: Berglund i nyckelroller i Djurgården – vill tona ner förväntningarna

Djurgården hoppas kunna matcha en kedja med Patrik Berglund, Jacob Josefson och Niclas Bergfors i CHL-starten den här veckan.

– Vi har inga hundraprocentigt fasta lajner. Det är det man letar lite efter på försäsongen, men det är klart att i grova drag på dagens träning ser man att det är tanken att Berglund och ”Josef” ska få hitta en kärlek och ett samarbete, säger Joakim Eriksson.

– Sedan är grundtanken att Emil Bemström ska spela där om han återvänder, men vi vet ju inte om han återvänder. (Alexander) Holtz spelade där de första matcherna. Nu spelar (Niclas) Bergfors där.

Djurgården har inte gett upp hoppet om att SHL:s skyttekung förra säsongen, Emil Bemström, spelar i SHL istället för NHL till hösten.

Under tiden fortsätter stockholmarna att testa sig fram på försäsongen.

– ”Sebbe” (Sebastian Strandberg) spelade med Josefson och vi har prövat runt lite för att se vilka duos och trios som hittar kemi. Sedan får man göra en utvärdering sista veckan innan SHL och se vilken som är vår starkaste laguppställning att utgå ifrån, säger Joakim Eriksson.

Skadeläget ljusnar nu och det är goda nyheter för Djurgården. Knäopererade forwarden Gustav Possler har som riktmärke att vara tillbaka i spel den 1 oktober, alltså två veckor in på SHL-säsongen. I bästa fall är han tillbaka till SHL-premiären, och i sämsta fall kan det dröja till mitten av oktober.

Gustav Possler. Foto: Bildbyrån.

– Man måste ha lite tålamod med skador och skavanker i början av säsongen så det inte blir långvariga bekymmer. Men någonstans vill vi ändå sista matcherna före seriespelet spela med så ordinarie laguppställning som möjligt. Så att man åtminstone har några matcher i benen med tilltänkta kedjekonstellationer och powerplay- och boxplaypar, säger Joakim Eriksson.

– I vår värld, när man är spelklar, är inte lika med att man är hundra procent frisk från sina skador. Om man missar stora delar av en försäsong bör man också ha en uppbyggnadsträning i vår regi under en två veckors tid innan man är spelklar. Det är det Henke har gjort nu. Han går in i sin andra vecka med hundraprocentig träning. Där ligger vår normala uppbyggnads- och rehabplan.

– Berglund kommer att ha gjort en vecka när vi kommer bort till helgen. Svedberg likaså. Så får man se, spelar de eller spelar de inte.

Tom Wandell (sjuk) och Manuel Ågren (lårkaka) väntas vara återställda inom kort.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!