HockeyNews
PLUS

Sex spelare som kan bli aktuella för en flytt

(11092) Christian Blomqvist / Conny Strömberg
Bildbyrån

Publicerad: 23 november 2019

FacebookXWhatsApp

Tidigare i veckan gjorde spetsforwarden Johan Eriksson klart med en fransk klubb och lämnar därmed Hockeyettan och Strömsbro. Vi kan förmodligen vänta oss fler liknande övergångar framöver där skickliga spelare i lite mindre lag värvas till Hockeyallsvenskan, Allettan-lag eller utlandet. Idag spekulerar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg kring sex spelare som kan bli aktuella för ett klubbyte.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Joakim Axman, Strömsbro
Att Johan Eriksson bara var i Strömsbro på ett gästspel stod ganska klart redan när han signade. Nu har han dragit vidare till Frankrike och Chamonix. Samma känsla finns så klart kring Joakim Axman som pryglat in poäng och burit laget på sina axlar den här hösten. Han försökte slå sig in i Karlskrona via en tryout inför säsongen utan att lyckas, men det poänglavemang han svarat för under hösten lär garanterat inte ha förstört chanserna att få chansen ett kliv högre upp. Kommer chansen att byta några småsmulor i Strömsbro mot avlönat lir i en större klubb är det inte alls särskilt långsökt att Axman tar chansen.

Conny Strömberg, Surahammar
Den gamle liraren har väl inofficiellt mer eller mindre gjort klart att Surahammar är ett bra ställe att varva igång säsongen i för att sedan gå till en större klubb när det börjar dra ihop sig. Han drömmer om Hockeyallsvenskan, men har de två senaste säsongerna landat i topplag i ettan (Västerås och Hudiksvall). Frågan den här vintern är inte om Conny är sugen, utan om det finns någon som är sugen på Conny? Han har hunnit fylla 44 och den allsvenska dörren lär vara stängd. Hur het som spetsförstärkning är Conny Strömberg hos Allettan-klubbarna?

Christian Blomqvist, Wings
Det här är naturligtvis helt avhängigt hur det går för Wings under seriens upplopp. Skulle klubben skrälla sig hela vägen till Allettan är det klart att Blomqvist stannar kvar. Men skulle Wings bomma spel i den ädlare serien kommer hugade spekulanter givetvis att börja dra i honom. Att harva trött fortsättningsserie i östra vore slöseri med talang för 22-åringen som har öst in poäng (tio mål och 16 assist på 17 matcher) den här hösten. Ifjol visade han dessutom i Vimmerby att han har egenskaper som är klart dugliga för att gnugga längre ner i hierarkin i ett bättre lag vilket borde göra honom än mer intressant för toppklubbarna. En grannklubb som Väsby har till exempel ett gott öga till honom.

Oskar Olsson, Malung
23-åringen har en historik av att byta klubb mitt under säsong och har gjort det de två senaste säsongerna när Arboga blev till Skövde (17/18) och Kalmar blev till Malung (18/19). Inför den här säsongen hade den lille anfallaren gjort avtryck nog för att allsvenska Mora skulle vilja ta sig en närmare titt på honom via en tryout, men där blev det aldrig något kontrakt. Under hösten har han dock skickat in bra med poäng för sitt Malung och skulle någon Allettan-klubb med större muskler visa intresse kring jul är det nog inte omöjligt att ett klubbyte finns på kartan igen.

Chayne Matheson/Kyle Brothers, Kiruna AIF
De två kanadensarna kom till Sverige och Hockeyettan norra som fullständigt oskrivna kort. Att ösa in poäng i BeNeLiga är långt ifrån en garant för att det ska fungera i en så pass stark liga som Hockeyettan. Men Matheson och Brothers har visat att de är på riktigt och tillhört de viktigaste spelarna i Kiruna AIF den här grundserien. Brothers med en imponerande palett i sitt spel och Matheson med ett målskytte som imponerar. Nu talar det allra mesta för att det blir fortsättningsserien för laget och de här herrarna är i Sverige för att spela hockey som jobb. 12 matcher i en bortglömd fortsättningsserie kan inte vara särskilt lockande. Anbud lär finnas och kommer något tillräckligt intressant bör de hoppa på.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!