HockeyNews
PLUS

Södertäljes mål krossades – spelare lämnar

Emil Georgsson, Emil Alba
Bildbyrån

Publicerad: 27 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Södertälje stod för en mycket stark grundserie, men i slutspelet tog det stopp tidigt. Emil Georgsson summerar kvartsfinalen mot BIK Karlskoga, samtidigt som det är officiellt att två spelare lämnar klubben.

Södertälje slutade två i grundserien och laget hade höga förväntningar på sig inför slutspelet. Men redan i kvartsfinalen mot Karlskoga tog äventyret slut.

Värmlänningarna vann matchserien med 4-0 och Södertäljes sportchef Emil Georgsson är inte nöjd över det tidiga uttåget.

– Vi startade kvartsfinalserien bra spelmässigt, det kändes som vi var defenetivt redo när väl pucken släpptes i kvartsfinal ett. Jag tycker både första och andra matchen är till stor del våra matcher. Men vi var lite tillbaka till där vi var i början av säsongen, vi hitta sätt att förlora dem. Sedan kom det mentala in. Det var väl ingenting vi hade hoppats på att vi skulle ligga under med 2-0 i matcher när vi skulle åka till Karlskoga. Vilket också gjorde att det blev lite kniven mot strupen, summerar Emil Georgsson kvartsfinalen på klubbens hemsida.

Spelare lämnar

Fem spelare har redan lämnat klubben, men nu står det klart att även Emil Alba inte kommer att spela i Södertälje nästa säsong.

– Man hinner uppleva mycket på fyra år. Det har varit både tuffa och fantastiska stunder i denna klubb och jag kommer se tillbaka på min tid i SSK med glädje. Stort tack till er alla som följer och stöttar SSK i vått och torrt, det har varit fantastiskt att spela framför er varje kväll hemma i Templet, men likväl en sketen kväll i Ljungby, säger Emil Alba till klubbens hemsida och fortsätter:

– Tack till er alla fans, alla kring laget och framför allt mina lagkamrater. Ett extra stort tack vill jag ge till herr Ove Karlsson som tagit hand om mig sedan dag 1.

Enligt Expressen är Alba klar för Färjestad nästa säsong.

Även backen Henrik Malmström lämnar Södertälje efter sex säsonger i klubben.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)