HockeyNews
PLUS

Rysslands svar – överklagar till idrottens skiljedomstol CAS

(22525) Vadim Sjipatjov/ROC/Ryssland
Bildbyrån

Publicerad: 1 mars 2022

FacebookXWhatsApp

Internationella ishockeyförbundet (IIHF) stänger ute Ryssland och Belarus från alla mästerskap och internationella tävlingar tills vidare.

På tisdagen kom Rysslands svar. Man överklagar IIHF:s beslut till idrottens skiljedomstol CAS.

På grund av Rysslands invasion av Ukraina vidtas en rad åtgärder inom idrottens värd för att införa sanktioner mot Ryssland. På måndagskvällen, efter ett extrainsatt möte i IIHF:s styrelse, blev det officiellt att både Ryssland och Belarus kastas ut från alla IIHF-tävlingar tills vidare.
Ryssland blir dessutom av med möjligheten att arrangera junior-VM 2023. Ryssland kommer inte att få spela i någon av turneringarna på Euro Hockey Tour, däribland Bejier Hockey Games i maj. Och varken Ryssland eller Belarus får spela ishockey-VM i Finland i maj. Rysslands VM-plats tas av Österrike medan Tre Kronor istället för Belarus kommer att spela mot Frankrike i Tammerfors.


LÄS MERIIHF meddelar att Ryssland och Belarus stängs av från alla tävlingar tills vidare


På tisdagen kom en reaktion från Rysslands ishockeyförbund, som kommer att överklaga beslutet till CAS, idrottens skiljedomstol.

”Ryska ishockeyförbundet anser att det här beslutet är diskriminerande och strider mot idrottens anda. Idrott har alltid tjänat syftet att förena folken i olika länder och kontinenter, oavsett skillnader och meningsskiljaktigheter.

Ett sådant beslut skulle kunna rulla tillbaka hockeyns utveckling i decennier på grund av splittringen i hockeygemenskapen. Rysslands ishockeyförbund håller inte med om IIHF-styrelsens beslut och förbehåller sig rätten att överklaga det till idrottsdomstolen", skriver man i ett pressmeddelande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!