HockeyNews
PLUS

Robin Press uppges skriva nytt KHL-kontrakt igen – flyttar i Ryssland

(24437) Robin Press Severstal Tjerepovets
(c) photo.khl.ru Anton Basanyev

Publicerad: 17 april 2023

FacebookXWhatsApp
Den landslagsmeriterade före detta SHL-backen Robin Press, 28, förlängde i somras sitt KHL-kontrakt och blev kvar i Ryssland trots kriget mot Ukraina.
Enligt ryska uppgifter är han på väg att skriva ännu ett KHL-kontrakt.

Det går bra för den svenske backen Robin Press i KHL. De senaste två säsongerna har han spelat för ryska Severstal Tjerepovets. Den 28-årige högerskytten som har spelat för Färjestad och Djurgården i SHL blev lagets näst bästa poänggörare i KHL den här säsongen genom att producera 42 poäng (11 mål, 31 assist) på 64 matcher.

Press fattade ett kontroversiellt beslut genom att i somras förlänga sitt KHL-kontrakt med ryska Severstal Tjerepovets trots att Rysslands anfallskrig mot Ukraina pågår. Svenska KHL-spelare är tills vidare portade från spel i Tre Kronor. Även Finland, Tjeckien, Slovakien och Lettland har fattat liknande beslut.

LÄS MERUppgifter: Elias Pettersson tackar ja till VM-spel – muntligen överens

Men för Robin Press fortsätter karriären i Ryssland. Enligt Sport-Express väntas Press skriva på ett ettårskontrakt med storklubben Metallurg Magnitogorsk när spelarmarknaden i KHL öppnar den 1 maj. Severstal-coachen Andrej Razin ska enligt de ryska uppgifterna vilja ta med sig Robin Press till Magnitogorsk kommande säsong. Robin Press blev trea i backarnas poängliga den senaste KHL-säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!