Rangers matchboll – Zibanejads fina poängsvit

Publicerad: 10 maj 2024

Mika Zibanejads New York Rangers fortsätter att köra på. Nattens match gick till övertid där Artemi Panarin avgjorde. Zibanejad fortsätter sin poängsvit under slutspelet.

Rangers hade inför denna matchen vunnit alla sex matcher de spelat i slutspelet denna säsongen. Det blev även sju efter natttens match.

Efter första perioden var det Carolina som hade ledningen efter mål av Jake Guentzel. Men Rangers kom ikapp genom Chris Kreider som gjorde andra periodens enda mål, med pass från Mika Zibanejad.

Rangers Alexis Lafrenière såg ut att få det avgörande målet. Men Andrei Svechnikov valde att ta matchen till övertid med 18.24 på klockan i tredje. Väl i övertid tog det inte speciellt lång tid innan avgörandet kom. Detta från Artemi Panarins klubba efter en fin styrning där Vincent Trocheck la in pucken.

– Jag var så glad, mycket känslor, säger Panarin till NHL:s hemsida och fortsätter:

– Jag kan inte riktigt förklara för dig. Jag antar att jag inte helt kunde förstå vad som hände. Det är skönt att se en puck gå i nät, speciellt i den matchen, säger han.

Zibanejad har en poäng- och assistsvit på sju matcher. Han har på dessa sju matcher i slutspelet gjort tolv poäng, tre mål och nio assist.

Trocheck hade två assist under matchen. Även han har en poängsvit på sju matcher där han gjort tolv poäng, fem mål och sju assist. Rangers målvakt Igor Shesterkin räddade 45 av 47 puckar och hade en räddningsprocent på 95,7%.

Därmed leder Rangers med 3-0 i matcher och har matchboll under natten till söndag då match fyra spelas.