HockeyNews
PLUS

Poängmaskinen klar för ny klubb

Patrik Karlkvist
Foto: Bildbyrån/Montage.

Publicerad: 15 april 2024

FacebookXWhatsApp

Örebro har klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 24/25.
Det är Oskarshamns poängmaskin Patrik Karlkvist som har skrivit på.
– Vi är så klart väldigt glada över att välkomna Patrik till oss, säger Niklas Eriksson i ett pressmeddelande.

Det har stormat i Örebro de senaste veckorna, inte minst kring situationen med Philip Holm och Mathias Bromé.

Nu har klubben dock gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. På måndagen gick Örebro ut med att Oskarshamns poängmaskin Patrik Karlkvist skrivit på.

– Vi är så klart väldigt glada över att välkomna Patrik till oss. Patrik är en spelare som haft en stor påverkan på sitt lag över tid och som bidragit med en stark produktion i SHL. Med Patriks spetsegenskaper i det offensiva spelet och framförallt powerplay kommer han vara en stor tillgång för oss. Vi ser också att vi kommer få stor nytta av Patriks ledaregenskaper, där han med sitt lugn kommer ha en stor påverkan i gruppen, säger Niklas Eriksson i ett pressmeddelande.

Patrik Karlkvist har varit en notorisk poänggörare under sina år i IKO och totalt blev det 135 poäng på 136 matcher. Den 31-årige forwarden missade dock slutdelen av säsongen på grund av en skada och kunde ej spela i det negativa kvalet.

Karlkvist har skrivit på ett kontrakt över de kommande tre säsongerna, till och med 2027.

– Först och främst är det jättekul att vara på plats och få komma igång. När det blev som det blev förra säsongen var det inte ett lätt beslut att lämna Oskarshamn men efter de samtal som jag haft med Niklas var det ett enkelt beslut att välja Örebro. Jag har alltid tyckt att Örebro varit en häftig klubb med häftiga fans och det har alltid varit tufft att komma hit som motståndare. Jag vill vara med bidra framåt men framförallt jobba hårt för att vi som lag ska nå framgång, säger Karlkvist i ett pressmeddelande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)