Oilers vann igen – kopplar rejält grepp om Battle of Alberta

(23815) Edmonton Oilers

Publicerad: 25 maj 2022

Edmonton Oilers har nu 3–1 i matcher efter att ha vunnit båda sina matcher på hemmaplan.
Segerorganisatörer var i vanlig ordning firma McDavid/Draisaitl.

Oilers förstakedja med Connor McDavid, Leon Draisaitl och Evander Kane fortsätter att ösa in poäng och mål i det här Stanley Cup-slutspelet.

I natt blev det totalt sju poäng för toppkedjan som nu har satt sitt Edmonton i en riktigt bra sits för att ta sig till Conference-final.

Edmonton gick i nattens möte upp till en 3–0-ledning efter den första perioden, en ledning som Calgary dock skulle ha kvitterat efter att Rasmus Andersson gjorde mål från egen zon i boxplay i mitten av den tredje perioden.

Innan Anderssons mål hade både Mikael Backlund och Elias Lindholm gjort mål för Flames. Svenskarnas mål skulle dock hjälp föga.

Efter att Edmonton gjort två mål sista fyra minuterna stod det klart att Oilers tar en ledning med 3–1 i Battle of Alberta.

Edmonton Oilers–Calgary Flames 5–3 (3–0, 0–2, 2–1)