HockeyNews
PLUS

Nyförvärvet höll nollan i RBK-debuten: "Härligt"

(28712) Petr Kvaca
Bildbyrån

Publicerad: 20 augusti 2023

FacebookXWhatsApp

Han plockades in inför den här säsongen för att spetsa till kampen om förstaspaden i Rögle.
Nu har Petr Kvaca debuterat för sin nya klubb, och han gjorde det på bästa sätt.

  • Det var riktigt härligt. Jag vill tacka alla i laget, de hjälpte mig mycket, säger 25-åringen till Rögles hemsida efter att ha hållit nollan Augsburger Panther.

De senaste säsongerna är det Christoffer Rifalk som varit den givne förstemålvakten i Rögle. 27-åringen fick också förtroendet mellan stolparna när Rögle inledde sitt försäsongsmatchande mot Davos (förlust med 3-1) i Dolomiten Cup i fredags. 

Den här säsongen kommer Rifalk dock att få kämpa för att behålla förstaspaden. I början av april gjorde Rögle klart med den tjeckiske landslagsmålvakten Petr Kvaca och i dag debuterade 25-åringen för sin nya klubb. Och han gjorde det på bästa sätt när Augsburger Panther besegrades med 3-0 i matchen om tredje pris.

- Det var riktigt härligt. Jag vill tacka alla i laget, de hjälpte mig mycket. De täckte skott och det var verkligen en bra laginsats. Det gillar jag. Jag är mållös, det var min första match här och ville göra mitt bästa. Jag vill bara tacka alla, säger Kvaca till Rögles hemsida.

Rögles mål i matchen gjordes av Dennis Everberg, Adam Tambellini och Albin Sundsvik som värvades från Skellefteå inför den här säsongen.

- Det var i powerplay. Jag fick pucken av Dennis (Everberg) och deras back tjuvade lite, så jag fick kliva in från sidan och försökte lyfta den högt. Men jag fick ingen riktig träff på pucken, så jag vet inte hur den går in. Jag tror den gick in under plocken på honom, men det var bara att tacka och ta emot, säger Sundsvik till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!