HockeyNews
PLUS

Ny utryckning för "Perra" – ska rädda Hockeyettan klubben

(26840) Per-Erik Johnsson, Perra
Bildbyrån

Publicerad: 2 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Per-Erik Johnsson, eller "Perra" om ni så vill, har blivit synonym med att komma in och rädda lag från att åka ur eller vända på dåliga säsonger.
Nu är det dags igen – tre år efter senaste jobbet.
– Vi behöver ny energi nu om vi ska fixa det här, säger klubbens ordförande Christer Larsson till NWT.se.

Efter två års vila från elithockeyn tog Oskarshamn in Per-Erik Johnsson under sin första säsong i SHL när laget trendade åt fel håll och stormade mot ett kval för att rädda kontraktet. Kontraktet räddades då i och med att säsongen ställdes in till följd av covid-19-utbrottet.

Men även tidigare under karriären har "Perra" kommit in i lag under säsongen för att vända på skutan. Innan Oskarshamn kom han in i Leksand som knackade betänkligt i Hockeyallsvenskan, för att avsluta säsongen med att ta upp dem till SHL och året innan det räddade han kvar Modo i högsta serien.

Och nu är det alltså dags igen, tre år efter senaste jobbet.

Det då han ger sig in i Hockeyettan för att försöka rädda kvar Forshaga i serien, ett lag som efter vårserien nu är klart för kvalspel.

– Eftersom jag är god vän med ”Perra” så låg det nära till hands att höra av sig till honom. Vi kände att vi var tvungna att göra en förändring inför kvalserien. Vi behöver ny energi nu om vi ska fixa det här, säger klubbens ordförande Christer Larsson till NWT.se.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!