HockeyNews
PLUS

Misslyckades i Djurgården – nu vänder Poirier tillbaka till Europa

(25139) Émile Poirier Djurgården
Johanna Lundberg/Bildbyrån

Publicerad: 27 oktober 2022

FacebookXWhatsApp
Den förre Djurgårdsforwarden Émile Poirier har brutit upp från Montreals farmarlag Laval.
Nu är det klart att den 27-årige kanadensaren återvänder till Europa.

Det är den tyska DEL-klubben Iserlohn som värvar Émile Poirier, som förra säsongen flyttade från den lettiska KHL-klubben Dinamo Riga till Djurgården där han gjorde tre mål och två assist på elva SHL-matcher.

Under hösten har han varit hemma i Montreal och tränat med både Canadiens och med dess farmarlag Laval Rocket. Häromdagen bröts avtalet mellan honom och AHL-klubben och ett nytt kontrakt med Iserlohn är undertecknat.

– Jag är väldigt glad att jag har möjligheten att spela i en europeisk toppliga här i Iserlohn. Jag känner sedan tidigare Sena Acolatse och Hubert Labrie i det nuvarande laget och har bara hört bra saker om organisationen från dem båda. Samtalen med Christian Hommel (sportchefen) var också mycket positiva, säger Poirier till Iserlohns hemsida om backarna Acolatse och Labrie.

LÄS MERBlixtbeslut för Djurgårdens nye center: "Ringde mig med tre timmar kvar"

Poirier, som gick till Calgary i förstarundan av NHL-draften 2013, väntas debutera på tisdag i nästa vecka.

– Vi har inte haft så många förstaval i Seilersee tidigare, så vi ser självklart fram emot Émiles egenskaper. Dessa är inte bara i offensiven, han kan också jobba defensivt och ta sig till ytor där det gör ont, säger Christian Hommel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!