"Är det OK att jag åker till båset och spyr?"

Artikelbild
Skärmdump TV4

Publicerad: 28 mars 2024

Matchboll för Skellefteå i fjärde matchen. Då var Andreas Johnson tillbaka från skada och avgjorde. Hjälte i målet var Linus Söderström som efteråt berättade om den tuffa matchserien.
– Jag kände mig lite yr i dag, säger han till TV4.

Skellefteå hade under kvällen chansen att avgöra matchserien mot Linköping. Andreas Johnson var tillbaka från skada och avgjorde matchen. Han gick in och spelade med Dylan Sikura och Jonathan Johnson.

Både första och andra perioden slutade mållösa. Inför tredje perioden ledde Linköping skotten med 25-11.

Efter 14.57 i tredje lyfte Andreas Johnson upp ett ledningsmål för Skellefteå. I jakt på kvittering tog Linköping ut målvakten, och Skellefteå gjorde 2-0 genom Arvid Lundberg när klockan stod på 17.10. Vilket även blev slutresultatet.

Efter tre övertidssergrar vann Skellefteå nu under ordinarie matchtid. Mycket tack vare storspel av målvakten Linus Söderström.

– Övertiderna har varit ruggigt tuffa, sa målvakten efteråt till TV4.

– Sjätte perioden senast... jag blev tungen att åka fram till domaren och säga: "Jag har börjat få kräkreflexer, är det ok att jag åker till båset och spyr om jag behöver".

Domaren Mikael Nord svarade "ok, ok".

– Så hårt har det känts. Det tar, det sliter, sa Linus Söderström.

Att han kändes yr under sista matchen visste han dock inte om var på grund av matcherna eller "(Arvid) Costmars blindside-armbåge i första".