HockeyNews
PLUS

Liam Öhgren växte upp med NHL-stjärnorna: "Vi firade jul hemma hos Bäckström"

(21144) Liam Öhgren
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 7 november 2021

FacebookXWhatsApp

Liam Öhgren har slagit sig in i Djurgården och nu är siktet inställt på en plats i JVM-laget.

17-åringen som haft en på många sätt ovanlig uppväxt – runt omkring några av våra bästa hockeyspelare genom tiderna.

– Vi var i Washington för fem eller sex år sedan och firade jul med Niklas Bäckström. Det har varit väldigt lärorikt att se hur hårt dom har jobbat för att ta sig dit dom är idag, säger Öhgren till HockeyNews.se.


Liam Öhgren har gjort 1+1 på 14 SHL-matcher för Djurgården under hösten och i morgon gör han sin första träning med Juniorkronorna när Tomas Montén samlar sitt landslag i Ängelholm.

Fyrnationsturneringen är det sista som sker innan förbundskaptenen tar ut JVM-laget till mästerskapet i Kanada.

– Alla som är där nu har en stor chans och jag känner att det gått bra för mig i år och jag har visat vad jag går för och det ska bli kul att försöka slå sig in. Det är tuff konkurrens men jag ska göra allt jag kan, säger Öhgren till HockeyNews.se.

Hur har det varit att få SHL-debutera och göra dina första poäng?

– Inramningen med introt och alla fans och att få höra det från isen första gången var sjukt mäktigt. Det är en känsla som är obeskrivlig, säger Öhgren.

SHL-debuterade mot Leksand på Hovet. Foto: Bildbyrån

Under hela sin uppväxt har Djurgårdstalangen på nära håll fått se hur några av våra bästa svenska NHL-spelare förbereder sig mellan säsongerna – pappa Andreas Öhgren har i mer än tio år tränat svenska toppnamn under sommarhalvåret och också tagit hand om skador och behandlat spelarna under deras säsonger i Nordamerika.

– Det har varit väldigt lärorikt att umgåtts mycket med spelare som Nicklas Bäckström och Gabriel Landeskog och sett hur hårt dom jobbar för att komma dit dom är idag och även hur dom är som personer utanför träningen. Det har varit inspirerande för mig och till stor hjälp, säger Liam.

Öhgren slåss om en plats i JVM-laget. Foto: Bildbyrån

Det är inte alla unga svenska hockeytalanger som har firat jul hemma hos Nicklas Bäckström i Washington och träffat Alexander Ovetjkin.

– Det är väl fem-sex år sedan nu. Vi var där och firade jul hemma hos Bäckström och det var sjukt coolt. Vi fick gå på match och gå ner i omklädningsrummet efteråt. Det var mäktigt.

Se hela intervjun med Liam Öhgren i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!