HockeyNews
PLUS

LHC värvar poängkung – som lånas ut till HA

Eskild Bakke Olsen
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2024

FacebookXWhatsApp

BIK Karlskogas Eskild Bakke Olsen toppar poängligan i det allsvenska slutspelet.
Nu värvas han av Linköping, men lånas ut för spel – i Hockeyallsvenskan.

Den 22-årige centern Eskild Bakke Olsen har gjort stor succé i BIK Karlskoga. På 49 matcher i Hockeyallsvenskan producerade han 37 poäng (10 + 27).
I slutspelet gick det ännu bättre och han fick ihop 14 poäng (5 + 9) på tolv matcher innan BIK Karlskoga slogs ut av Brynäs.
SHL-klubben Linköping har skrivit tvåårskontrakt med den högerskjutande norske centern.

LHC lånar ut till BIK Karlskoga

Och kommer att låna ut honom till BIK Karlskoga hela nästa säsong.
– Han har gjort ett år i Hockeyallsvenskan, har själv inte bråttom och gillar planen vi har presenterat för honom. I Karlskoga får han fortsätta vara en nyckelspelare, spela mycket och utvecklas för att vara än mer redo för spel i SHL säsongen 2025/2026, säger LHC:s assisterande sportchef Tony Mårtensson till klubbens hemsida. BIK Karlskoga har förlängt med forwarden Hampus Plato och siktar högt även kommande säsong.

"Ännu bättre säsong 24/25"

– Jättekul att göra en säsong till i BIK. Vi kommer från ett roligt år och ska göra en ännu bättre säsong 24/25. Jag är också glad över lösningen med LHC. Det är ett ömsesidigt beslut från båda parter och det ger mig ett år till att samla på mig viktiga erfarenheter och värdefull speltid, säger Eskild Bakke Olsen till BIK:s hemsida.
Värmlänningarna är nöjda med uppgörelsen med LHC.
– Såklart en jätteviktig pusselbit i vårt lagbygge. Eskild är en av ligans absolut skickligaste centrar och kommer fortsätta ta steg hos oss i höst. Jag är även mycket tacksam mot Linköping som väljer att låna ut honom till oss på säsongsbasis, säger sportchefen Torsten Yngveson i en kommentar.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)