HockeyNews
PLUS

Leksandslegendaren Dan Labraaten till Hall of Fame

(29580) Dan Labraaten
Bildbyrån

Publicerad: 27 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Leksandslegendaren Dan Labraaten väljs in i svensk ishockeys Hall of Fame.
Hyllningen kommer att ske på hemmaplan i Leksand.
Den 25 november i samband med SHL-mötet mellan Leksand och Färjestad kommer Svenska ishockeyförbundet att belöna Leksandslegendaren Dan Labraaten som blir nästa spelare att väljas in i svensk hockeys Hall of Fame.
LÄS MERHockeyNews hyllar – Dan Labraaten vann historiskt hat trick
Förbundsordföranden Anders Larsson och vice ordföranden Peter Forsberg, som invalskommitténs ordförande, kommer att vara prisutdelare.
Om 72-årige Dan Labraaten skriver kommittén på förbundets hemsida: ”Fostrades i Grums IK innan han började spela för Leksands IF, där han var med om att vinna tre SM-guld. Sedan blev det 268 matcher i NHL och 113 matcher i WHA för Winnipeg Jets, Detroit Red Wings och Calgary Flames.
Efter sju säsonger i Nordamerika flyttade han till Leksands IF igen, där han avslutade karriären med ytterligare sex säsonger. I Leksand spelade han i en av föreningens mest kända kedjor, den med i övrigt Dan Söderström och Mats Åhlberg. Den trion uppträdde också ograverat ofta i landslaget.
Dan Labraaten har spelat för Sverige i sex mästerskapsturneringar, bl a det första Canada Cup 1976. Ett VM-silver har han och fyra brons. 1984 vann han Elitseriens poängliga då han stod för 23 mål och 21 assist på 36 matcher.
Som ung vann han TV-pucken som lagkapten för Värmland.
Efter avslutad spelarkarriär jobbade Dan som NHL-scout i 30 år (28 i New Jersey Devils och 2 år för Vegas Golden Knights)”.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)