HockeyNews
PLUS

Larsson omvald som ordförande – och disciplinnämnden kan dela ut miljonböter

(28358) Anders Larsson
Bildbyrån

Publicerad: 17 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Anders Larsson fortsätter som ordförande för Svenska ishockeyförbundet.
Det stod klart under lördagens förbundsmöte.
Samtidigt klubbades det igenom att disciplinnämnden ges möjligheten att dela ut miljonböter om så krävs.

Lördagen bjöd på förbundsmöte där en av punkterna på agendan var att utse ledamöter till styrelsen, valberedningen samt disciplinnämnden. I samband med detta stod det alltså klart att Anders Larsson sitter kvar som ordförande i förbundet.

Det här var fjärde gången Larsson valts om till ordförande för förbundet.

– Tack vare samlade kraftansträngningar står svensk ishockey stark och enad att möta framtiden. Vi har tillsammans hanterat många utmaningar de senaste två åren, inte minst en återstart efter pandemin. Glädjande nog ser vi nu fler barn och ungdomar i alla åldersgrupper än innan pandemin med den största ökningen på tjejsidan. Säsongen 2022/23 innebar även publikrekord i grundserierna i både SHL och Hockeyallsvenskan, säger Larsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Framför oss har vi nu också internationella mästerskap på hemmaplan med junior-VM för herrar i Göteborg med start julen 2023 och ett herr-VM i Stockholm i maj 2025. Därför är det med stolthet och ödmjukhet jag tackar för förtroendet att tillsammans med styrelsen få leda svensk ishockey framåt ytterligare en mandatperiod.

Andra delar på agendan var också ett strategiarbete med sikte på 2030 där man hoppas kunna stoltsera med en föreningsishockey av högsta kvalitet, ett ökat intresse för sporten samt att man ska vara bäst i världen.

Det klubbades även igenom att Disciplinnämnden nu fått ett ökat maxbelopp för böter som de kan dela ut. Tidigare har beloppet varit på 500 000 men dubblas nu till en miljon.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)