HockeyNews
PLUS

Landslagsmeriterade KHL-svensken får leta efter ny klubb

(18575) Jacob Berglund/Tre Kronor
Bildbyrån

Publicerad: 19 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Säsongen är över för KHL- och Tre Kronor-forwarden Jacob Berglund.

Och den skicklige centern har fått veta att han får se sig om efter en ny klubb igen.

Malmöfostrade Jacob Berglunds hockeyäventyr går vidare. Den här säsongen har han vid 29 års ålder debuterat i Tre Kronor och han spelade Channel One Cup i Moskva före jul.


De senaste två säsongerna har Berglund tillbringat i KHL där han spelat för fyra klubbar. Det började en kort sväng i Dinamo Riga, men redan efter åtta matcher (tre mål, en assist) fick han leta efter ett nytt jobb och spelade då resten av sin första säsong i KHL för Neftechimik Nizjnekamsk.


Den här säsongen inledde han i Traktor Tjeljabinsk för att efter 13 matcher få fortsätta till Severstal Tjerepovets. Men inte heller där blir det någon fortsättning.


Huvudtränaren Andrej Razin ska ha lämnat det beskedet till Jacob Berglund. Fler utländska spelare kommer att behöva hitta en ny klubb att spela för nästa säsong.


– Vi har redan sagt adjö till Berglund och (Jindrich) Abdul. Med (Adam) Liska återstår tekniska detaljer. I princip är han nöjd och vi är nöjda med honom. Det finns frågor om (Veli-Matti) Vittasmäki och (Shawn) Lalonde, säger Razin till klubbens hemsida .


Severstal Tjerepovets har tagit farväl av sin svenske center Jacob Berglund efter den här säsongen. Foto: (c) photo.khl.ru Alexander Korkka.


Jacob Berglund gjorde 11 poäng (4 mål, 7 assist) på 22 matcher för Severstal Tjerepovets och ytterligare ett mål i den slutspelsmatch han spelade.


I KHL har han under sina två säsonger gjort 46 poäng (22 mål, 24 assist) på 83 matcher. Malmö Redhawks har inför tidigare säsonger då han varit klubblös visat intresse för honom.


LÄS MERTre Kronor-centern klar för fjärde KHL-klubben – bortbytt mot landsmannen


Severstal Tjerepovets lär fylla på med nya utländska spelare där det finns luckor.


– Vi letar aktivt efter centrar. Troligtvis utländska, säger Andrej Razin.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!