Lagkaptenen tvåmålsskytt när USA vände och vann stort mot Ungern

(28009) Nick Bonino USA
IIHF.com

Publicerad: 14 maj 2023

USA stod för en svajig start i dagens match mot Ungern där de snabbt hamnade i underläge med 1–0.

Men det amerikanska laget skulle snabbt studsa tillbaka och ta en övertygande storseger.

Ungern började starkt med ett flertal chanser och 1–0 målet kom sedan Istvan Sofron smällde dit ett handledsskott från nära håll efter svagt försvarsspel av USA. Det amerikanska laget gick till en början inte att känna igen.

Men Ungern ville inte vara sämre och bjöd relativt snabbt tillbaka på ett ännu värre försvarsmisstag och USA kunde kvittera genom Alex Tuch.

Innan periodpausen skulle USA kliva upp i ledningen när kaptenen Nick Bonino skrev in sig i målprotokollet. Ytterligare ett mål orsakat av svagt försvarsspel där Bonino fick stå helt omarkerad framför mål.

I upptakten av andra perioden hade USA ett flertal chanser att utöka sin ledning och det skulle de göra till slut, även denna gång genom Nick Bonino.

Och uppvisningen fortsatte, Cutter Gauthier bjöds på ett friläge och satte dit 4–1. I början av tredje perioden kunde Connor Mackey sätta den slutgiltiga spiken i kistan med sitt 5–1 mål och Ungern hade till slut ingen chans att komma ikapp. Luke Tuch stod för en fin soloprestation i sin debut när han pricksköt in 7–1 målet i ett 4 mot 1 läge.

USA leder nu grupp A där även Sverige huserar.

USA–Ungern 7–1 (2–1, 2–0, 3–0)
Mål, USA: Alex Tuch, Nick Bonino (2), Cutter Gauthier, Connor Mackey, Rocco Grimaldi, Luke Tuch
Mål, Ungern: Istvan Sofron
Skott: 29–10