HockeyNews
PLUS

Kvintett stängs av efter jättebråket

Bråk
Foto: TV4 & Bildbyrån

Publicerad: 24 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Hela fem spelare stängs av efter jättebråket i Mora, meddelar disciplinnämnden på söndagen.

Ett stort bråk utbröt på isen efter Ludvig Levinssons avgörande mot AIK och i stort sett samtliga spelare från de bägge lagen var inblandade i tumultet.

Moras Jakob Stöffling, Anthon Eriksson och Kalle Kratz, sam AIK:s Richard Gynge, Alfred Barklund och Daniel Muzito Bagenda fick samtliga matchstraff efter matchen.

Nu meddelar disciplinnämnden att hela fem spelare stängs av efter storbråket. Det rör sig om Moras Jakob Stöffling och Anthon Eriksson, samt AIK:s Daniel Muzito Bagenda, William Ignberg Nilsson och Oskar Magnusson.

Mora-spelarna får två matcher vardera för fighting och AIK:s Daniel Muzito Bagenda stängs av i tre matcher för samma förseelse och tvingas också böta 8750 kronor. William Ignberg Nilsson och Oskar Magnusson får två matcher vardera för "leaving the bench".

– Jag ser inte vad som händer, jag ser bara att en av mina spelare, jag vet knappt ens vem det är i deras hög. De är 20, vi är en, då blir det ganska naturligt att vi åker dit och ser vad som händer. Men det kändes ganska lugnt ändå, sa AIK-tränaren Anton Blomqvist om bråket till Hockeynews under lördagen.

Nästa match i kvartsfinalsserien spelas under måndagskvällen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!