HockeyNews
PLUS

Klart: Ryssland och Belarus portas ytterligare en säsong från mästerskap

(13664) Anders Larsson
Bildbyrån

Publicerad: 22 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Krigande Ryssland utestängs tillsammans med Belarus från all internationell ishockey även nästa säsong.
Därmed missar de även VM i Tjeckien 2024.

Internationella ishockeyförbundet (IIHF) har fattat beslut om att förlänga tiden för att stänga ute både Ryssland och Belarus ifrån IIHF-tävlingar även 2023/2024.

Rysslands anfallskrig mot Ukraina får konsekvenser i hockeyns värld.

– Det är ett bra och viktigt beslut att Ryssland och Belarus inte heller nästa säsong tillåts delta i internationella mästerskap. Ett beslut som vi i svensk ishockey står bakom och ser som helt nödvändigt i det rådande läget, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson i en kommentar på förbundets hemsida.

LÄS MERSverige undersöker möjligheten att arrangera vinter-OS 2030

IIHF har utvärderat riskerna med att låta Ryssland och Belarus deltaga i IIHF-tävlingar och kommit fram till att det ännu inte är säkert och det kommer att fortsätta att vara så 2023/2024.

Larsson är styrelseledamot i IIHF och fortsätter:

– Redan fem dagar efter det fruktansvärda krigets början förra året fattade internationell ishockey ett samlat beslut, och nu har vi lagt fast att det fortsätter att gälla säsongen 2023/2024.

Beslutet gäller såväl klubblag som landslag. För både Ryssland och Belarus innebär det att de kommer att missa minst tre VM-turneringar i rad mellan 2022 och 2024.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!