HockeyNews
PLUS

KHL-klubben vill ha kvar svensken i laget – trots ekonomiska problem

(21896) Oscar Lindberg / Dynamo Moskva
(c) photo.khl.ru Yury Kuzmin

Publicerad: 11 april 2022

FacebookXWhatsApp

Dynamo Moskva har brottats med ekonomiska problem efter att Ryssland invaderade Ukraina igen. Trots det arbetar man nu med att behålla en rad utländska spelare.

Dynamo Moskva är en av flera klubbar vars ekonomiska muskler försvagats efter att omvärlden lagt sanktioner på Ryssland. I Dynamo Moskvas fall är det huvudsponsorn och bankjätten VTB som fått sanktioner riktade mot sig.

Sanktionerna har inneburit att lagets spelare, där svenskar som Oscar Lindberg, Anton Wedin och André Petersson ingick, inte har fått sina löner utbetalade i tid.

LÄS MER: De svenska KHL-spelarnas klubbar har inte betalat ut lönerna

På en presskonferens under måndagen meddelade klubben att man trots de ekonomiska besvären jobbar på att behålla flera av de utländska stjärnorna.

 Eric O'Dell och Oskar Lindberg har gjort det bra. Om de kommer nästa säsong beror på situationen, som utvecklas ganska dynamiskt. Vi skulle vara glada över att se dem i vårt lag, sade styrelseordförande Viktor Voronin.

Dessutom meddelar man att två av lagets dyraste spelare, Vjatjeslav Vojnov och Vadim Sjipatjov, inte kommer lämna.

– Nya kontrakt förhandlas just nu. Den politiska situationen har förändrat förhandlingarna med utlänningarna, sade sportchefen Aleksej Sopin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!