HockeyNews
PLUS

Kanadas drag: ryska och belarusiska spelare får inte draftas till CHL

(22522) Ryssland Belarus
Bildbyrån

Publicerad: 28 april 2022

FacebookXWhatsApp

Efter Rysslands invasion av Ukraina har nu de kanadensiska juniorligorna bestämt att lag inte får drafta spelare från Ryssland eller Belarus.

Ryska och belarusiska spelare kan inte draftas till den kanadensiska juniorligoan som ingår i Canadian Hockey League. Det meddelade CHL under natten. 

På flera håll inom hockeyvärlden har det höjts röster om att stoppa ryska och belarusiska spelare från att delta. Nu är CHL nästa liga att göra hoten till verklighet.

LÄS MER: Dominik Hasek vill stoppa NHL-spel i Tjeckien – om ryska spelare deltar

Tidigare har den legendariske målvakten Dominik Hasek velat stoppa NHL från att spela i Tjeckien om ryska spelare ska vara med. Även den lettiska ligan beslöt att stänga av samtliga ryska och belarusiska spelare.

Diskussionerna om att stänga av ryska och belarusiska spelare tog fart efter att Ryssland invaderat Ukraina igen. Drygt två månader sedan står det klart att man genomför beslutet.

Det är ett inte helt okontroversiellt förslag. Dels för att det kan ses som problematiskt att utesluta spelare på grund av deras nationalitet.

Dels för att detta beslut är helt i linje med de ryska makthavarnas önskan. Sedan ett par år tillbaka har de ryska myndigheterna jobbat på lagar som ska förhindra att ryska spelare spelar utomlands. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!