HockeyNews
PLUS

Officiellt: Silfverberg återvänder till Brynäs

Jakob

Publicerad: 15 april 2024

FacebookXWhatsApp

Efter 819 NHL-matcher är han hemma igen.
På måndagen presenterades Jakob Silfverberg, 33, för Brynäs.
– Jag har alltid haft en målsättning att komma hem till Brynäs och få avsluta i Brynäströjan, säger Jakob Silfverberg i ett pressmeddelande.

Efter tolv säsonger och totalt 819 NHL-matcher är Jakob Silfverberg tillbaka i Brynäs. På måndagen presenterades forwarden på ett kontrakt över de kommande två säsongerna.

– Att få hem Jakob känns såklart otroligt bra och exalterande. Jakob behöver egentligen ingen närmare presentation, vad han åstadkommit under sin karriär talar för sig själv, alla vet vad han besitter för kvalitéer både på och utanför isen och med sitt hjärta för klubben är han ovärderlig.

– Det är en av våra stora som vänder hemåt och han har egentligen från start varit tydlig med att han vill komma hem oavsett serietillhörighet, den välvilja Jakob visat för att nå denna lösning på plats är vi mycket tacksamma för, säger sportchef Johan Alcén till klubbens hemsida.

Den 33-årige forwarden har tillbringat de senaste tolv säsongerna i Anaheim Ducks organisation, men vänder nu hem till klubben han fostrades i och tog SM-guld med 2012.

– Dialogen började egentligen redan förra sommaren, det var där det växte fram på allvar att jag skulle komma hem till Brynäs och spela. Sedan jag åkte över har det alltid funnits där i tankarna men där växte min och Alcéns kontakt, så det var egentligen där någonstans som tog jag beslutet att det här skulle bli min sista säsong i NHL, jag är extremt taggad på det som komma skall, säger Jakob Silfverberg och fortsätter:

– Serietillhörigheten har inte spelat någon stor roll i mitt beslut. Det blir olika förutsättningar bara men skulle det bli HockeyAllsvenskan så vet alla vad målet är, skulle det bli SHL är målet att börja staka ut resan mot ett nytt guld. Jag är taggad oavsett men jag håller såklart tummarna för laget, de har haft en fantastisk säsong och förtjänar att gå upp.

Under sina tolv säsonger i världens bästa liga noterades Silfverberg för 373 poäng.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)