Islanders nära skräll – Hurricanes svarade

Publicerad: 23 april 2024

New York Islanders, uträknade på förhand av de flesta, var påväg mot en seger efter 3–0 halvvägs in i matchen – men Hurricanes repade sig och kunde kvittera med bara två minuter och femton sekunder kvar av matchen som slutade 5–3 till Carolina.

Islanders såg länge ut att ta en skrällseger borta i Raleigh mot Carolina Hurricanes – en av favoriterna till att vinna Stanley Cup. Pierre Engvall hade en assist på Anders Lee 3–0-mål drygt fyra minuter in i andra perioden.

Med sju minuter kvar av andra perioden gav Teuvu Teräväinen hoppet tillbaka efter att han reducerat till 1–3 i PP och hans landsman Sebastian Aho kvitterade matchen med bara två minuter och femton sekunder kvar av matchen.

Efterföljande tekning så fick Hurricanes ner pucken i Islanders zon och Jordan Martinook fick tag på pucken bakom mål och kunde lägga in matchavgörande målet – bara nio sekunder efter Ahos kvittering. Jake Guentzel fick även han göra sitt första slutspelsmål i tom kasse.