HockeyNews
PLUS

Inne- och utelistan: Låg och vred sig med fantomsmärtor

(29132) Josh
Bildbyrån

Publicerad: 1 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Gurra drar från höften igen.
Här är veckans inne- och utelista.

INNELISTAN
1 Brödernas/Väsby vs Huddinge. Vilken fest de bjöd på i premiären, division ett med extra allt. Den här satsningen kommer att bli kul att följa.

2 Brynäs har tre raka segrar och Anders Lindbäck närmar sig tio assist. Håll i hatten, alla haters. Anton Axelsson vet inte vad han pratar om.

3 Örebro, vilket gäng. När Hardegård, Öberg, Abols och Carlsson försvann så trodde jag att det skulle bli strul för förra säsongens semifinalister, men det är väl bara att konstatera att jag är lite dum i huvudet.

4 Carl Lindbom. Färjestads målvaktstalang fortsätter att spika igen och är så otroligt bra att jag knappt fattar det själv. 24 gånger degen känns riktigt fint just nu. Är det någon som vill låna pengar?

5 Nybro Vikings. Nykomlingen toppar Hockeyallsvenskan efter tre omgångar, det är kul när sånt händer.

6 Dragan Umicevic. Hyllades för en fin karriär i samband med Södertäljes hemmamatch mot Västerås i fredags. Han är nästan en lika stor kung som sin bror Dusan.

7 Erik Walli Walterholm. Lämnade Timrå för att få en större roll och landade i nykomlingen Modo där det blivit åtta poäng på de sex inledande matcherna. Imponerande.

UTELISTAN

1 Josh Dickinson och domarna i Örnsköldsvik. Jag orkar inte hänga ut vilka det var som dömde, de skäms antagligen tillräckligt ändå. För visst var det helt otroligt att Tommi Tikka lyckades åka på ett matchstraff efter att Josh Dickinson mer eller mindre ramlat in i honom efter ett dåligt skär? Jag vet inte vad som var värst, att kanadensaren låg och vred sig med fantomsmärtor eller att domarna lyckades hitta ett matchstraff trots att de fick se video av sekvensen.

2 HV71. Det går fort i hockey. Förra veckan hyllade jag HV och skrev att de kunde sluta femma i tabellen men det kan ni glömma. Jag har ändrat mig igen efter att jag kommit på att det inte finns så jävla mycket att hurra för bakom den berömda förstakedjan med Petersson, Borgström och Brännström. Strålman och Ortio kanske, men i övrigt ser det lika tunt ut som det brukar göra i “Nubbens” plånbok efter en elitloppshelg.

3 Oskarshamn, och nu är jag ändå lite snäll. Värvade inte ni någon som var bra på att täcka skott?

4 Modo och Malmö. Det blev ett jävla gnäll på Facebook när jag snackade skit om Malmö och Modo i går, men jag står fast vid min åsikt. Det är två lag som har lurat alla i en månad. Syn.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!

Följ ämnen i artikeln