HockeyNews
PLUS

Här kan Tyrväinen hamna efter uppbrottet med Luleå

(22950) Juhani Tyrväinen/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 15 april 2024

FacebookXWhatsApp

Juhani Tyrväinen har rensat lägenheten och lämnar nu Luleå.
Nu öppnar centern för spel i Tjeckien, Tyskland eller Schweiz, enligt NSD.
– Jag vill ha ett sista äventyr, säger 34-åringen till tidningen.

Juhani Tyrväinens framtid i Luleå har varit en het potatis de senaste månaderna. Det mesta har pekat på att han kommer att lämna klubben – och nu bekräftar han definitivt att det blir så.

I en intervju med NSD säger han att lägenheten är tömd och att det är dags att ta farväl till klubben han tillbringat fem år i.

Lägenheten är tömd och Tyrväinen har sagt adjö till klubben han tillbringat nästan fem år i.

– De fem senaste säsongerna är de bästa i min karriär och jag har massor av fina minnen från den här staden.

– Jag har lärt känna folk även utanför hockeyn, och det här känns som hemma för mig. Det är därför jag stannade här så länge. Det kommer säkert att kännas tomt när jag och tjejen flyger härifrån. Men fem är en lång tid som hockeyspelare, och jag vill ha ett sista äventyr, säger 34-åringen till tidningen.

För NSD berättar han att det är spel i Schweiz, Tjeckien eller Tyskland som gäller härnäst. Centern vill åt ett sista äventyr innan han lägger av flyttar hem till Finland.

– Det hade varit en annan sak om jag var 27, men jag fyller 34 i höst, och jag känner att jag inte har så många år kvar i kroppen. Tanken när jag förlängde mitt kontrakt sista gången var att jag skulle spela ut det och göra en säsong någon annanstans innan jag lägger av.

Samtidigt har han inga bud att ta ställning till just nu nu.

– Får jag något erbjudande som känns intressant nu i vår så skriver jag på, men jag har inte bråttom. Jag är beredd att vänta tills efter sommaren, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)