HockeyNews
PLUS

Gjorde succé i SHL – skickas nu till ECHL

Strauss Mann
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 21 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Strauss Mann gjorde stor succé hos Skellefteå i SHL. Han fick spela både OS och VM för USA och skrev NHL-kontrakt. Sedan dess har den 25-årige målvakten haft det tuffare.

I april 2022 gick drömmen i uppfyllelse för Strauss Mann. Den amerikanske målvakten skrev på ett NHL-kontrakt med San Jose. Månaden efter spelade han ishockey-VM för USA i Finland.

Mann bildade målvaktspar med Bostons Jeremy Swayman och fick starta i fyra av VM-matcherna. Månaderna före, i februari 2022, spelade han OS för USA i Peking. Strauss Mann blev femma i SHL:s målvakstliga och hade tillsammans med Gustaf Lindvall en stark säsong i Skellefteå.

Har inte fått spela i NHL

Men hemma i Nordamerika har det inte blivit något NHL-spel. Förra säsongen blev det 20 AHL-matcher i San Jose Sharks farmarlag San Jose Barracuda.

Det blev också spel i ECHL med Wichita Thunder.

Inte heller den här säsongen har lyftet kommit för Strauss Mann. Tidigare i veckan blev han skickad till ECHL igen för spel i kanadensiska Trois-Rivieres Lions i provinsen Quebec.

Kontraktslös i sommar

Det har bara blivit 15 matcher med Montreals farmarlag Laval Rocket. Men i måndags valde Laval att förlänga kontraktet med den förre Leksandsmålvakten Kasimir Kaskisuo och frågan är hur framtiden ser ut för Strauss Mann.

Den tidigare Skellefteåmålvaktens kontrakt löper ut efter säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)