Frölunda avgör – tvingar fram match sex

Frölunda-Skellefteå

Publicerad: 14 april 2024

Skellefteå stod för en galen upphämtning och hämtade ikapp 0–3 till 3–3. Sedan såg Linus Högberg fram att tvinga till en match sex.

Skellefteå skaffade sig matchboll nere i Scandinavium i fredags när man vann med 7–6 efter förlängning.

Därmed var Frölunda piskade att vinna uppe i Skellefteå under söndagen. Göteborgarna fick också en smakstart när den ovane målskytten Isac Heens slog till med sitt första SM-slutspelsmål i karriären efter drygt 12 minuters spel.

Innan den första perioden var över skulle gästerna utöka sin ledning. Sist på pucken? SM-slutspelets skyttekung Jere Innala så klart.

– Vi gör en bra period. Vi känns tajta och de har svårt och skapa, säger målskytten Isac Heens till TV4 efter den första perioden.

Skellefteås tunga kväll fortsatte även i mittenakten. Efter drygt elva minuters spel ökade Frölunda på sin ledning till 3–0. Jere Innala serverade David Edstrom som klippte till direkt och distinkt satte dit pucken bakom Linus Söderström.

3–0 var också resultatet efter två perioder.

– Det är inte jättebra. Jag är lite mållös, jag känner inte igen oss, säger Skellefteås Oskar Nilsson till TV4.

Skellefteå kom ut betydligt piggare i den tredje perioden och utdelningen skulle också komma. Efter knappa tre minuters spel satte Simon Robertsson 1–3 för hemmalaget.

Ett mål som kom att ge hemmalaget energi. Sex minuter senare reducerade Skellefteå ytterligare en gång. Dylan Sikura slog till, fint framspelad av Linus Lindström.

Ny Frölunda-utvisning och nytt powerplay, då small det igen. Med fyra minuter kvar på klockan skickade Filip Sandberg in 3–3 på volley och tvingade fram en förlängning.

Skellefteå skapade mest och bäst i förlängningen, men efter tio minuters spel i den fjärde perioden skickade Linus Högberg in 4–4. Därmed väntar match sex i Göteborg på tisdag.