HockeyNews
PLUS

Franssons nya karriär – tog över damlaget

(20386) Johan Fransson
Bildbyrån

Publicerad: 4 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Den tidigare Leksands- och Luleåbacken Johan Fransson var med och tog Faluns damer till en topplats i division 1 och ledde laget i SDHL-kvalet.
Nu vill världsmästaren med Tre Kronor fortsätta jobbet, enligt Falu-Kuriren.

39-årige Johan Fransson har efter sin karriär som back i bland annat Leksand, Luleå och Genève bytt bana och är numera hockeytränare.
Fransson bor kvar i Dalarna efter sin tid i Leksand och han började säsongen som assisterande tränare till Jimmy Stenvall i Falu IF:s damlag i division 1. Men när Stenvall tidigt lämnade det jobbet hoppade Fransson in som huvudansvarig den 26 oktober.

Vill fortsätta leda Falu IF:s damer

Falun tog sig efter en topplats i grundserien vidare till allsvenskt spel och slutligen till SDHL-kvalet där Franssons lag slog ut Rögle i kvartsfinalen.
I semifinalen blev Skellefteå för svårt, men Johan Fransson vill gärna fortsätta att leda Falu IF som tränare.
Nu väntar samtal med klubbledningen.
– Jag skulle definitivt kunna tänka mig att fortsätta, bara man får se vilka förutsättningarna blir. Säsongen har precis tagit slut så det är svårt att säga, men samtidigt känns det som att jag precis har börjat och att det vore roligt att bygga vidare på det Falun har byggt upp de senaste åren, säger Fransson till Falu-Kuriren.

Övernattat i husvagn på camping

Under vintern har han emellanåt övernattat i en husvagn som stått på Lugnets camping i Falun för att inte behöva köra hem mitt i natten till Leksand efter sena träningar.
Kanske fortsätter han som tränare Falun.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)