Publicerad: 5 december 2023

Victor Ejdsell har varit en av SHL:s bästa spelare i november.
I CHL-kvartsfinalen mot Skellefteå på bortais visade den 195 centimeter långe centerstjärnan återigen prov på sina mjuka handleder när Färjestad tog ett grepp om semifinalplatsen i Champions Hockey League.

Victor Ejdsell är i finfin form.

Färjestads nyckelspelare har gjort 12 poäng på åtta matcher i november och senast mot HV71 blev han tvåmålsskytt i 6–3-segern.

I kväll spelas den första av två kvartsfinaler i Champions Hockey League mellan Färjestad och Skellefteå och Ejdsell klev fram igen och öppnade målskyttet på bortaplan i Västerbotten.

Liam Öhgren fixade en straff i första perioden – då gjorde Ejdell så här.

I andra perioden bjöds Ejdsell på ett friläge och då slog han till igen och gav FBK ledningen med 2–1 efter ytterligare ett iskallt avslut – en kort stund senare var han inblandad när gästerna ökade på ledningen ytterligare.

Men det skulle ändå bli dramatik i slutskedet av den här matchen.

Linus Lindström och Axel Sandin Pellikka reducerade för hemmalaget under sista tio minuterna men närmare än så kom aldrig Skellefteå.

Färjestad höll undan, vann med uddamålet och tog ett grepp om semifinalplatsen.

Returen mellan lagens avgörs i Karlstad den 12:e december.