HockeyNews
PLUS

Förbundet bryter med hockeykonsulenterna efter 18 år

(26690) Juniorhockey
Bildbyrån

Publicerad: 19 februari 2023

FacebookXWhatsApp

Svenska ishockeyförbundet meddelar nu att de bryter med de hockeykonsulenter som har ansvarat för utbildning av spelare och ledare. Samtidigt ska nu hockeykontoren ta ett större operativt ansvar för utvecklingen av ledarna. 

Efter 18 års samarbete är det alltså dags för förbundet att bryta med hockeykonsulenter som ansvarat för utbildningen av svenska spelare och ledare. Sedan 14/2 är det slut med konsulentbesök hos föreningarna ute i landet.

Detta innebär en stor förändring i arbetet med sportslig utveckling. Enligt förbundet behövs nu en bredare insats för att utveckla föreningarnas verksamhet, särskilt på ungdomssidan, och hockeykonsulenternas "punktinsatser" bedöms ej som tillräckliga för att säkerställa denna utveckling. 

Förhoppningen från förbundets sida är att insatserna ska bli mer effektiva när de nu läggs ut på hockeykontoren med fortsatt "styrning och likriktning" av insatserna från förbundets håll.

Samtidigt skriver förbundet även följande i pressmeddelandet: "Verksamheten med hockeykonsulenterna har tjänat svensk ishockey väl under lång tid. De är en av anledningarna till att svensk hockey är där vi är idag". 

I pressmeddelandet flaggar de även för att situationen framöver kan ha drag av "ursäkta röran, vi bygger om". 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)